Tv guide – Tennis

Annonce

Tv guide - Tennis

Onlinebookmakers.net viser i samarbejde med tv sporten.dk, denne tv-oversigt hvor du kan se hvor alle de største tennis kampe/turneringer vises, god fornøjelse.

Tennisens historie kan spores tilbage til det 12. århundrede i Frankrig, hvor et spil kaldet “jeu de paume” (palmespil) blev spillet. Dette spil involverede at slå en bold med hånden over et net. I det 16. århundrede udviklede spillet sig til “real tennis”, hvor spillere brugte ketsjere, og spillet blev populært blandt den europæiske adel.

Den moderne form for tennis, som vi kender det i dag, blev skabt af Major Walter Clopton Wingfield i 1873 i Wales. Han introducerede udstyr, regler og en bane, der lignede dem, vi ser i dagens spil. Wingfield kaldte spillet “Sphairistikè” (græsk for “boldspil”), men det blev hurtigt kendt som “lawn tennis”, da det blev spillet på græsbaner.

Det første Wimbledon-mesterskab blev afholdt i 1877, hvilket cementerede tennis som en konkurrencepræget sport. I begyndelsen var tennis primært en sport for de velhavende, men det begyndte at sprede sig til bredere samfundslag i det 20. århundrede.

I 1920’erne og 1930’erne oplevede tennis en “gylden æra”, hvor spillere som Bill Tilden, Suzanne Lenglen og senere Fred Perry og Don Budge dominerede sporten. Professionel tennis begyndte at tage form i 1960’erne, hvilket førte til oprettelsen af åbne turneringer, hvor både amatører og professionelle kunne konkurrere mod hinanden.

Åbningseraen startede officielt i 1968, hvilket førte til øget popularitet og kommerciel succes for sporten. Denne periode så fremkomsten af legendariske spillere som Rod Laver, Björn Borg, Martina Navratilova, John McEnroe og senere spillere som Pete Sampras, Steffi Graf, Roger Federer, Serena Williams og Rafael Nadal.

I dag er tennis en global sport med fire Grand Slam-turneringer (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open) som højdepunkterne i sæsonen. Sporten har udviklet sig til at inkludere avanceret teknologi i udstyr og træningsmetoder, og den fortsætter med at tiltrække fans verden over med sin blanding af fysisk krævende spil, teknisk dygtighed og spændende konkurrencer.