Tv guide – Basketball

Annonce

Tv guide - Basketball

Med denne tv guide viser onlinebookmakers.net i samarbejde med sporten.dk, på hvilke tv kanaler du kan se følgende basketball kampe, god fornøjelse.

Basketballens historie begynder i 1891, da Dr. James Naismith, en canadisk fysisk uddannelsesinstruktør, opfandt spillet for at holde sine studerende aktive indendørs i vintermånederne. Spillet blev opfundet i Springfield, Massachusetts, USA, hvor Naismith hang ferskenkurve op i hver ende af et gymnastiksal som mål.

De første spil blev spillet med ni spillere på hvert hold, og bolden blev skudt ind i en kurv uden bund, hvilket betød, at man skulle klatre op for at hente bolden ud efter hvert point. De oprindelige regler var simple, men spillet udviklede sig hurtigt.

Basketball vandt hurtigt popularitet i USA og spredte sig til andre lande. Det blev en del af det olympiske program i 1936 i Berlin, hvilket var en stor anerkendelse af sportens internationale appel. Det første professionelle basketball-liga, National Basketball League (NBL), blev dannet i 1937, og senere fusionerede den med Basketball Association of America (BAA) for at danne National Basketball Association (NBA) i 1949.

I 1950’erne og 1960’erne blev basketball en integreret del af den amerikanske kultur, og NBA begyndte at producere store stjerner som Bill Russell og Wilt Chamberlain. I 1980’erne og 1990’erne oplevede sporten en æra med utrolig popularitet og vækst, takket være spillere som Magic Johnson, Larry Bird og Michael Jordan.

Kvinders basketball fulgte også en lignende udvikling, med dannelsen af Women’s National Basketball Association (WNBA) i 1996, som gav kvindelige atleter en lignende platform til at vise deres talent.

I dag er basketball en af verdens mest populære og bredt spillede sportsgrene, med professionelle ligaer i næsten alle kontinenter og en massiv global fanbase. Spillet er kendt for sin hurtige tempo, atletisme og spænding, og det fortsætter med at vokse og udvikle sig med nye talenter og innovationer hvert år.