Tv guide – Fodbold

Annonce

Tv guide - Fodbold

Med denne tv guide viser onlinebookmakers.net i samarbejde med sporten.dk, på hvilke tv kanaler du kan se følgende fodbold kampe, god fornøjelse.

Fodboldens historie strækker sig over flere århundreder, med rødder i spil, der blev spillet i gamle civilisationer som Kina, Grækenland og Rom. Disse tidlige spil var dog meget forskellige fra den moderne fodbold.

Det moderne fodbolds direkte forfader kan spores tilbage til England i det 19. århundrede. Forskellige former for folk-fodbold havde været spillet i engelske byer og landsbyer siden middelalderen, men disse spil havde få faste regler og var ofte meget voldelige.

Standardiseringen af fodboldreglerne begyndte i 1848, da Cambridge-reglerne blev udviklet på Cambridge University. Disse regler blev senere revideret til de såkaldte Sheffield-regler i 1857. Disse to sæt regler var de første, der definerede moderne fodbold.

I 1863 blev Football Association (FA) dannet i England, og de udgav de første officielle regler for spillet, kendt som FA-reglerne. Disse regler adskilte fodbold fra rugby og lagde grundlaget for den sport, vi kender i dag.

Det første FA Cup blev spillet i 1871-1872, og det var den første fodboldturnering af sin art. Professionel fodbold begyndte at dukke op i 1880’erne, og i 1888 blev den engelske Football League dannet, den første nationale fodboldliga.

Fodbold spredte sig hurtigt til andre dele af verden og blev spillet i lande som Skotland, Italien, Tyskland, og Sydamerika. Det internationale fodboldforbund (FIFA) blev grundlagt i 1904 for at styre de internationale konkurrencer.

Verdensmesterskabet i fodbold blev første gang afholdt i 1930 i Uruguay, og det har siden da udviklet sig til verdens mest populære sportsevent.

I løbet af det 20. og 21. århundrede voksede fodbold til at blive en af verdens mest populære sportsgrene, set og spillet af millioner af mennesker på tværs af kloden. Den har en særlig plads i mange kulturer og fortsætter med at inspirere og forene folk fra forskellige baggrunde og nationer.